maanantaina, kesäkuuta 11, 2012

Ideoista


Viime torstaina Ylen aamu-TV:ssä esiintyi toimituksen nettiyrittäjäksi ja teräsmieheksi tituleeraama Sami Inkinen. Hän on toiminut vuodesta 2003 Piilaaksossa yrittäjänä ja nyt hän oli Suomessa jakamassa oppejaan. Puolella korvalla kuunnellessani mieleeni jäi se toteamus, että yritykselle yritysstrategiaa tärkeämpi on sen toimintakulttuuri. Olen samaa mieltä. Ei auta vaikka millaisia kirjauksia strategiaan laitetaan, jos yrityksen kulttuuri on välinpitämätön ja työntekijöitä aliarvostava. Tämä sama pätee mihin tahansa organisaatioon.

Inkisen yrityksessä ei esimerkiksi seurata työntekijöiden työaikoja lainkaan. Lomaakin saa pitää miten haluaa. Tämä osoittaa työnantajan luottamusta työntekijää kohtaan, mikä saa työntekijät tekemään parhaansa ja sitoutumaan yritykseen. Kuulosti vähän liiankin hyvältä ollakseen totta, mutta totta se varmaankin oli. Malli soveltuu tietointensiivisille ja luoville aloille, joissa työ rakentuu puhtaasti työntekijöiden ideoiden ja niiden jalostamisen varaan. Tuolloin on paras pitää työntekijät tyytyväisinä ja toimintakykyisinä.

Ideoissa piilee myös yrityksen yleisin ongelma. Nimittäin jos niitä on liikaa. Inkisen mielestä kannattaa keskittyä vain johonkin tiettyyn ideaan ja viedä sitä eteenpäin. En tiedä toimiiko tämä esimerkiksi politiikassa, mutta ehkä sielläkin olisi hyvä osata keskittyä olennaiseen. Mutta mikä on olennaista? Oma toimintani on aina hajonnut liian laajalla skaalalla touhuamiseen, vaikka sitähän politiikka on; kaikkien eri elämänalueiden asioiden yhteensovittamista. Erilaisia ideoitakin on, mutta niille on ollut vaikea löytää tilaa, kun ratkottavana on ollut päälle kaatuvien ongelmien vyöry.


Tämä oli aasinsilta yhdelle idealleni, joka liittyy Espoon eri kaupunginosien identiteettiin ja osallisuuteen. Siirsin sitä koskevan tekstin uuteen Espoo-blogiini.www.susannarahkonenespoo.blogspot.com.  Teksti sopii sinne paremmin.