maanantaina, huhtikuuta 23, 2012

Hyvän mielen asioita


Sain Ihana viritys- blogin Liisalta haasteen, johon vastaan vasta nyt. Anteeksi Liisa, vähän viipyi. Haaste liittyy käsityöblogiini, mutta laitan vastauksen tänne, koska täällä on muutenkin enemmän puhetta kuin tekoja. Haaste kuuluu näin.


Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa  (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

  1. Ensinnäkin hyvää mieltä tuottaa elämä. Joka ilta ajattelen seuraavaa aamua ja alkavaa päivää onnellisena. Kohta on taas uusi päivä ja voi tehdä kaikkea mielenkiintoista. Aina päivä ei ole yhtä juhlaa, mutta asenne uuteen päivään on tämä. Innokas ja utelias.
  2. Äsken puhuin illasta, joka juontaa ajatukseni nukkumiseen. Pidän nukkumisesta silloin kun väsyttää. Olen iloinen siitä, että olen saanut makuuhuoneen vaihto-operaation melkein valmiiksi ja makuuhuone on maalattu, tuunattu ja puunattu viihtyisäksi. Pojat taas ovat saaneet entisen aikuisten makuuhuoneen, jota on ollut ilo suunnitella ja sisustaa.
  3. Iloa tuottaa myös kahvi. Ei vain juomana, vaan aamuhetkenä, jolloin pitää lukea Helsingin sanomia. Jos en saa tätä zeniläistä hetkeäni, päivä saattaa mennä pilalle tai ainakin sen ylle saattaa kasaantua tukku synkeitä pilviä.
  4. Yksi ilon aihe on myös ainainen suunnittelu. Erityisesti ahtaiden tilojen nerokkaat sisustusratkaisut ovat heiniäni. Kaikki ideani eivät ole niiden nerokkuudestaan huolimatta toteuttamiskelpoisia, mutta niitä on mukava pyöritellä päässä ja mittanauha kädessä myös elävässä elämässä. Ei ole talon kolkkaa, jota en olisi mielessäni suunnitellut aivan uusiksi. Ja ideoissa pitää toistua halpuus ja kierrätettävyys. (Kiitos Liisa muuten ideasta, että jugurttipurkki voi olla lampun varjostimena. Tai vanha muovikanisteri.)
  5. Yksi suurimpia ilon aiheita on tietenkin käsillä tekeminen. Vaikka edellä kunnostauduin suunnittelijana, en aina malta suunnitella käsitöitäni, vaan ryntään tekemään jotain. Tekeminen muovaa sitten suunnitelmaa. Erityisesti tämä korostuu keramiikkatöissäni. Mutta kyllä siellä takana on aina jotain suunnitelman tapaisia aihioitakin. Niitä on vain niin paljon, että työtä tehdessä ideantyngät muokkautuvat johonkin suuntaan osittain sattumanvaraisesti. Juuri nyt suunnittelen tekeväni itse WC:n käsienpesualtaan. Tosin sekin kävi mielessä, voisiko vanhan päällystää mosaiikkilaatoilla.
  6. Miettiminen on yksi päätoimialani. Ammattini voisikin olla miettijä. Se ei takaa sitä, että ajatukseni olisivat erityisen kristallisoituneita. Voin esimerkiksi miettiä sitä, miksi en oikein pidä tuulisesta ilmasta. En ole päässyt kovin syvälliseen tulokseen, mutta yksi syy on se, etten erityisemmin pidä siitä, että tuuli menee luihin ja ytimiin ja tulee jotenkin kylmä olo. Yksi taas on se, että tuuli aiheuttaa melua ja sekasortoista tunnelmaa.
  7. Kirjasto, työväenopisto ja avoin yliopisto ovat hienoja keksintöjä. Kannatan niitä. Opiskelen kaikenlaista mielelläni. Ensin ammatillisista syistä, mutta nyttemmin puhtaasti oman kiinnostukseni mukaan. Nyt menossa on sosiaalipsykologia. Sosiaalioikeuttakin sivuan silloin tällöin.
  8. Lempparini on myös kevät ja alkukesä. Olen suorastaan hulluna luonnon heräämiseen. Kliimaksi on kesäkuun alkupuoli, kun kaikki on jo vihertynyttä ja linnut konsertoivat yöt läpeensä. Talven tulo tuntuu joka vuosi pieneltä kuolemalta, mutta ei sitten kuitenkaan. Tai tuntuu, mutta se ei haittaa, koska sitä seuraa taas uusi kevät. Luonnon hiljaiselossakin on oma viehätyksensä. Lisättäköön vielä, että kaikenlaisen kauniin näkeminen saa sydämeni läpättämään. Joku kaunisti otettu valokuva esimerkiksi. Tai sitten joku esine tai luontonäkymä. Liitetään se tähän kevään fiilistelykohtaan, koska tunnereaktio on pitkälti sama.
  9. Myös juuret ovat tärkeät. Ei vain kasveilla, vaan myös itsellä. Haluaisin osata olla ihmislajin kelvollinen edustaja maan päällä ja siksi kaikenlainen vanha historia kiinnostaa. Ei erilaiset merkkihenkilöt, vaan miten ennen on eletty ja mitä siitä voisi oppia nykypäivänä.
  10. Lapset ja perhe ovat tietenkin ihan ykkössijalla. Kaikki tekemiseni tähtäävät siihen, että läheiset ihmiset voisivat hyvin. Ja eläimet. Iloa tuottaa se, kun pystyy olemaan lasten käytettävissä. Ihan perinteiseen tapaan olen aina virantoimituksessa kun lapseni ovat lähistöllä. Ainainen hovimestarin homma aiheuttaa toki joskus myös harmaita hiuksia - jos asiakkaat ovat vaativalla päällä, mutta pääsääntöisesti tämä palvelutehtävä tuottaa iloa.

Tässä siis vastaus haasteeseen. En tiedä kenelle tämän jakaisin, koska olen laiska bloggaaja. Toivottavasti jotkut tarttuvat haasteeseen ja listaavat omat tärkeät asiansa.