tiistaina, elokuuta 11, 2009

Downshiftausta


Ihana ja rentouttava kesäloma on takana, mutta elokuu jatkuu vielä kesäisenä. Vuosi vuodelta kesän tuoksut, äänet ja valon määrä merkitsevät minulle yhä enemmän. Ja vuosi vuodelta syksyn pimeyteen sukeltaminen tuntuu yhä vaikeammalta. Kesiä ei ole loputtomiin tuhlattavaksi.

Mutta jotta kesä tuntuisi ihanalta, tarvitaan myös syksyä ja talvea. Tarvitaan talven kärvistelyä, jotta kesä tuntisi joltakin. Jotta tuntisi todella elävänsä. Halu elää tiiviimmin osana luontoa kiehtoo minua. Kävimme kesällä Utössä ja harkitsimme ihan vakavasti mahdollisuutta kokeilla elämää vuosi kyseisen ulkosaaren karuissa oloissa. Ajatus kaatui käytännön asioihin ja mukana oli varmaankin aimo annos myös kaupunkilaisen romantisointia. Mutta silti. Nyt suunnittelemme, josko lampaan kasvatuksesta saisi sisältöä elämään ensi kesänä. Mutta niitä söpöläisiä emme sitten aio pistää pataan. Sen verran tulisimme poikkeamaan ns. aidosta maalaiselämästä.

Ilmoittaudun joka tapauksessa höllennetyn elämän tahdin eli Downshiftingin kannattajaksi. Kun syksy pimenee, on pakko saada vähän vetäytyä, mietiskellä ja elää hiljaiseloa. Se kuuluu luonnolliseen elämänrytmiin näillä leveysasteilla. Ja uusi elämä alkaa myös siinä mielessä, että ilmoittauduin intoa uhkuen astanga-joogaan sekä Pilates-kurssille. Niistä raportoin myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.