tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Outo hiippari


Pimeää, tuulta ja sadetta. Luonto panee parastaan ja itsekin yritän parhaani mukaan. Jäljellä on (kunnallis)poliitikkourani loppuhenkoset ja uuden työn aloitus. Hektistä menoa loppuvuosi. Keskiviikkona alkavat Espoon kaupungin budjettineuvottelut ja muutenkin valtuustotyön loppumetreille on ympätty paljon isoja asioita. Onneksi minun päänsärkyni ei ole lautakunta- ym. paikkojen jakaminen. Niitä neuvotteluja käyvät muut henkilöt.

Aloitan ensi maanantaina Net Effect- nimisessä yhtiössä konsultin tehtävissä ja heti minut työnnetään Mikkelin junaan. On mielenkiintoista aloittaa kokonaan uudessa tehtävässä, jossa kuitenkin on paljon tuttua. Pääasiassa työni liittyy hallinnon ja työyhteisöjen kehittämiseen. Tehtävät liittyvät organisaatioiden uudistumisen ja muutoksien tukemiseen sekä työhyvinvoinnin, työn- sekä työyhteisöjen kehittämiseen. Yhtiön tehtäviin kuuluvat mm. valmennus, koulutus, konsultointi sekä arvioinnit ja selvitykset valtion- ja kunnallishallinnossa sekä järjestökentällä. Lisätietoa Net Effect Oy:stä tästä.

Nyt vain mietin, miten sovellan uutta leppoisaa elämänasennettani tässä kuviossa. Kaipa yritän Tyylikkään köyhälyn taito-kirjan oppeja noudattaen suhtautua työhöni leikkisästi. En tarkoita, että löisin hommat lekkeriksi. Ei suinkaan. Mutta kun työnteon pääsyy on minulla itse tehtävät ja niiden mielenkiintoisuus, eikä se, saavuttaako työn avulla maallista mainetta, rahaa tai kunniaa, työhön ei tarvitse suhtautua väkinäisesti hampaat irvessä pinnistäen. Kaipa tähän vaikuttaa se, etten edes hakenut ko. tehtäviin, vaan minut haettiin niihin. Se on ihan hyvä lähtökohta.

Kaiken tämän keskellä päässäni muhii jatkoa kirjalleni Valta istuu sohvalla. Aikataulu vain on hyvin vanuttunut. Sen olen jo päättänyt, että kirjani kannen väriksi tulee pinkki. Tärkeimmät asiat siis ensin.

Maanantai-aamun keramiikkatunnit joudun lopettamaan, mutta yritän silti jatkaa jossain muodossa niitä. Posliinisavea on kotona ja moni työ odottaa lasitusvaiheessa. Tanssi jatkuu Marco B:n johdolla tiistaisin ja ilmoittauduinpa jopa mukaan ryhmään, joka valmistautuu ensi toukokuussa Tampereella pidettäviin tanssikilpailuihin aikuisten sarjassa.

Sen sijaan ryhmäliikuntaohjaajan työt Fysioline Precare Oy:ssä päättyvät. Tänään pidän viimeisen tuntini Tapiolassa.

Outo hiippari lopettaa siis oudoimmat hiippailunsa ja sosiologiset kokeilunsa. Mutta hauskaa on ollut ja monet naurut on tullut naurettua kuvitteelliseen partaani tässä matkan varrella.

**

Kuva ei ole keskustan puoluekokouksesta vaan ainoasta tanhukokemuksestani, joka sijoittuu muinaisille lukiovuosilleni Helsingin II Normaalikoulussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.