sunnuntaina, kesäkuuta 08, 2008

Vaaleanpunaista hattaraa


Olin eilen positiivisella mielellä puoluekokouksen suhteen, mutta on pakko tunnustaa, että kyseessä oli tietoinen itsesuggerointi uuteen positiiviseen ajatteluun.

Negatiivisempi tulkintani on, että politiikka on aikamoisessa kriisissä. Riittää, että vaihdamme vaikutelmia, kun emme osaa muutakaan. Pihvi on kadonnut ja tilalla on vaaleanpunainen hattara.

Puolueen johto tarvitsee hajatelmien ja sloganeiden lisäksi muutakin. Meidän muiden ei kannata seistä tumput suorina ja itkeä, vaan ryhtyä hommiin. Uudessa avoimessa SDP:ssä hyvät ja punnitut ajatukset otetaan vastaan.

**

Elina Aaltion blogissa oli mielenkiintoista pohdintaa "uudesta SDP:stä". Kannattaa lukea myös Esa Suomisen kattava ja rakentava arvio puoluekokouksen tapahtumista. Kun lukee vielä Antton Rönnholmin arvion kokoustunnelmista, huomaa, että kokouksen saldo oli todellakin enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Ja samalla huomaa, kuinka eri tavalla asioita voi lähestyä. Anttonin kirjoitus päättyy hienosti.

Uskon, että puolueessamme saavat nyt jatkossa kukkia myös erilaiset kukat. Tässä suhteessa meillä on hyvä puheenjohtaja ja puoluesihteeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.