torstaina, huhtikuuta 17, 2008

Sataa vai paistaa?

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä tarkemmin haluaa miettiä kaikkia ratkaisujaan. Mottoni on miettiä ensin ja tehdä sitten ja kun teen, niin teen kunnolla.

Tämä koskee yhä suuremmassa määrin myös osallistumistani politiikkaan. Minulla ei ole siinä kuin on ja off asento. Joko täysillä ja kunnolla tai ei sitten ollenkaan. Epämääräinen vain vähän mukana roikkuminen ei tunnu hyvältä.

Minua on muutamassa lehdessä tituleerattu puoluesihteeriehdokkaana, mm. Hesarissa tänään. Pari puolueosastoa on esittänyt minua ehdolle puoluesihteerikisaan. Eivät he olisi sitä tehneet, jos olisin tyrmännyt idean suoralta kädeltä. Olen oikeasti kuitenkin vasta ehdokasehdokas ja omaa lopullista kantaani en ole vielä sanonut missään.

Mielestäni aika ei ole edes ollut vielä otollinen puoluesihteerikeskustelulle. On ollut tärkeä saada puheenjohtajakeskustelu kunnolla käyntiin ja itse olen ollut edistämässä Erkki Tuomiojan kampanjaa. Minulla ei siis ole edes ollut aikaa sotkea asioihin omia projektejani.

Paljon on asioita tapahtunut sitten helmikuun, kun puoluesihteerikeskustelun verhoa alettiin vähän raottamaan. Kun on puolueen ytimessä mukana, näkee myös sinne pinnan alle. Paljon tapahtui myös sellaista, mikä horjutti uskoani puolueeni uudistumiskykyyn ja siihen kuuluisaan iloon, itseluottamukseen ja intohimoon tässä liikkeessä.

Mutta aurinko on alkanut taas paistaa ja se oikea puolueen laajan jäsenkunnan mieliala on sittenkin aika myönteinen. Uskon, että puheenjohtajakampanja vain lisää tätä myönteistä tunnelmaa ja tulevaisuudenuskoa, vaikka lehdistö valitteleekin demaritungosta. Omaa mieltäni lämmitti myös se, että minulle heltisi puolueen jäsenäänestyksessä Espoosta selkeästi suurin kannatus. Yli 1300 ääntä seuraavan ollessa 900 äänen kieppeillä. HOK-Elannon edustajiston vaaleissa sama juttu. Kuuluisa "kenttä" on puhunut ja se mielipide on tärkeä.

Kovin pitkään en voi vetkutella puoluesihteeriasiassa ja kerron lopullisen kyllä tai ei- kannan ensi viikolla.

1 kommentti:

  1. Anonyymi1:19 ap.

    Toivottavasti pidät politiikassa kytkimen ON-asennossa vielä pitkään! On ollut ilo huomata, että puolueesta löytyy oikeasti sellaisia henkilöitä, jotka osaavat tutkia asioita objektiivisesti oikeista näkökulmista jämähtämättä mihinkään vanhaan.
    Mikäli päätät puoluesiihteriksi pyrkiä, niin minun tuki on ainakin varmasti ihmisellä, jolla selkeästi riittää virtaa ja osaamista ("Mottoni on miettiä ensin ja tehdä sitten ja kun teen, niin teen kunnolla."). Myös puolueelle elintärkeitä visioita ja luovuutta sen toimintaan näyttää sinulta ainakin löytyvän. Vain visioilla ja luovuudeella voidaan kasata puolueen sisältämä valtava potentiaalinen energia yhdeksi vahvaksi SDP:ksi.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.