maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Tämä hetki - paras hetki


Minun kesäaikani alkoi hyvin. Kellossani oli nimittäin kesäaika jo valmiina. Kävin lenkillä ja ihailin kevään etenemistä. Lintujen ääniä kuuluu joka kerta enemmän ja tänään asialla olivat kyyhkyset. Niitä asustelee meidän lähipuissamme ja ne ovat astetta pulleampaa tekoa kuin kauppatorin peruspulut.

Minun lenkkeilyvuoteni on tullut täyteen (ja sama meno siis jatkuu). Aloitin eduskuntavaalien jälkeen ulkoilu- ja kunnonkohotuskuurin ja luontokontaktini on lähentynyt huomattavasti. Verkkaisempi ja omaa itseäni paremmin kuulosteleva elämäntahtini on lisännyt elämänlaatuani roimasti. Kuntokin on erinomainen ja harjoittelen Espoon juhlavuoden rantaraittimaratonille, joka pidetään syyskuun 21. päivä. Lisätietoa tästä.

Lisäksi toimin sivutoimisena aerobic- ja jumppaohjaajana. Tunteja minulla on ollut Espoolaisessa Fressi nimisessä kuntokeskuksessa ja Nokian pääkonttorissa tammikuusta alkaen. Näin ensi alkuun olen sijaistanut vähän sitä sun tätä aina spinningistä pilatekseen. Minut palkattiin kategoriassa ”aikuinen nainen” ja olenkin sitä viimeistään toukokuussa, kun tulee pyöreitä vuosia täyteen. Kesällä tarkoitukseni on pitää Fressin pihalla puistojumppaa tiistai-iltaisin klo 18-19 yhdessä toisen ohjaajan kanssa. Tiedotan asiasta myöhemmin lisää.

Vaikka kuinka kiireisestä elämänmenosta ja työelämän vaatimustasosta voi syyttää yhteiskunnallista ilmapiiriä, on lopulta itsestä kiinni, kuinka paljon aikaa käyttää omaan hyvinvointiinsa. Aikaa kun on kellossa se vaatimaton 24 tuntia ja siitä pitäisi liietä sopivat siivut työntekoon, perheeseen, nukkumiseen sekä omaan virkistykseen ja harrastuksiin.

Ja kun meitä revitään eri suuntiin, oma itse on se joka rajat asettaa. Ei mikään ulkoinen epämääräinen ”paine” tai kukaan muu. Annos buddhalaista viisautta ei ole myöskään pahitteeksi. Juuri tämä hetki on paras opettajamme ja se on aina mukanamme. On uudistava kokemus pysähtyä sen sijaan, että kiirehtisimme täyttämään tyhjyyden. Terve maailma koostuu terveistä kansalaisista, eli meistä itsestämme.

**

Kuvassa näkymä Saunalahdelta 31.3. klo 11.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.