tiistaina, helmikuuta 26, 2008

Turisteilla on hauskaa


No nyt sitten pidin myös Pilates-tunnin ja Pump-tunnin. Niin siinä on päässyt käymään, että vanha jumppaohjaajan sivutoimi on ottanut vallan tästä juristista. Vai pitäisikö sanoa turistista. Olen ottanut itselleni sellaisen oman elämän turististatuksen, jonka varjolla voi rauhassa ihmetellä, seikkailla ja olla utelias. Sekä aiheuttaa roolihämmennystä.

Sitä saa aika erilaista kohtelua sen mukaan, missä kohtaa sosiaalisia tikapuita sinun oletetaan olevan. Minä osaan omasta mielestäni vaihtaa aika uskottavasti rappuselta toiselle. Tai niin ainakin kuvittelen.

Se onnistuu jopa ilman näköhavaintoa, vaikka yleensä remonttireiskaa muistuttava vaatetukseni on omiaan luomaan tietynlaisia mielleyhtymiä. Tänäänkin kun soitin terveyskeskukseen, minua puhuteltiin kuin vähä-älyistä lasta - siis aika alentuvaan sävyyn. Yritin tilata aikaa lääkärille, mutta niinhän se on, että kyseessä on lääkärille menon estopalvelu eikä mikään terveysneuvontapuhelin terveyskeskuspalvelusta puhumattakaan.

”Nuorilla ihmisillä on ihan normaalia, että flunssa kestää monta viikkoa”. Miten niin nuorilla? Minäkö? Kai se tuli siitä, etten sanonut tarvitsevani sairaslomatodistusta, vaan halusin lääkäriin kysymään sitkeästä yskästä ja nuhastani. En viitsinyt ryhtyä kovistelemaan tyyliin: ”Tässä puhuu Espoon kaupunginvaltuutettu ja pomosi, joka haluaa nyt sen lääkäriajan ja vähän äkkiä”. Moinen ei vain tulisi mieleenikään.

Sitä paitsi terveydenhoitaja taisi olla oikeassa. Minun virusperäinen flunssani ei taida millään lääkkeillä parantua. Yskitään vaan keuhkot pihalle ja loikitaan jumpissa…

**

SDP:n puheenjohtajakisasta on tulossa aikamoinen sirkus. Tässä mennään näköjään ääripäästä toiseen. Ensin ei tahtonut löytyä ketään, jota puheenjohtajuus olisi kiinnostanut Erkki Tuomiojaa lukuun ottamatta ja nyt näillä SDP:n Hulluilla Päivillä tarjonta ylittää jo kysynnän. Mihin nämä kaikki kandidaatit oikein pyrkivät? Televisioon, kunnanvaltuustoon, vai sittenkin SDP:n johtoon? Aatejohtajan ja pääministeriehdokkaan paikka on auki eikä se tehtävä ole alennusmyynnissä.

Kun ehdolla on vähän kaikki, ehdolla ei ole lopulta oikein ketään. Sen verran kaoottiseksi keskustelun käyminen saati sen jäsentäminen voi käydä. Mitä enemmän ehdokkaita, sitä vähemmän pystytään käymään aitoa ja syvällistä linjakeskustelua. Kenen etu se on?

Linjakeskustelu siis kärsii – paitsi niiden kohdalla, joiden linja on tullut tutuksi jo vuosien varrella.

PS: Olin Kansanuutisten Viikkolehden haastattelussa ja kansikuvahenkilönä. Juttuun tästä.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi4:05 ap.

  Oletko lukenut Setä Arkadia blogia? Tuo blogi on varsinainen kokoomuspalsta.Poikkeuksena demarivetraani joka todistelee vakuuttavasti Erkki Tuomiojan erinomaisuutta SDP:n puheenjohtajaksi ja pääministeriksi. Kokoomuksen Nashi-pojat jäävät toiseksi.

  Tiedätkö kuka demarivetraani oikeesti on. Jos tiedät niin toimittakaa kirja"ET ja Nashipojat"

  VastaaPoista
 2. Kansan Uutisten Viikkolehden juttua ei enää löydy tuosta linkistä. Mutta täältä löytyy:
  http://hirvasnoro.blogspot.com/2008/03/vasuri-ja-demari-moni-muutos-yht-aikaa.html

  Terveisin Kai Hirvasnoro

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.