tiistaina, tammikuuta 08, 2008

Kuntoilua ja käsitöitä
Minun uusi vuoteni on lähtenyt liikkeelle niin kuin tyypillisellä uudenvuoden lupailijalla. Kuntoilua ja intoilua, jonka tulevasta kestosta ei ole takeita. Tosin en tee koskaan uuden vuoden lupauksia ja inhoan niitä. Sehän merkitsee, että tunnustaa aiemman rappiotilan, josta nousemiseksi tekee muka parannuksen. Olen nyt kuitenkin julkisesti lupautunut juoksemaan Rantaraitti-maratonin 21.9. ja kävin tänään kyseisen projektin aloitustilaisuudessa. Se alkoi luennoilla ja juoksutestillä.

Espoon kaupunki on rakentanut pala palalta meren rantaan vuosien varrella kevyen liikenteen raittia, joka ulottuu aina Keilaniemestä Kivenlahteen asti. Viime syksynä yhdestä Iirislahden pätkästä oli kovaa kahakkaa valtuustossa, mutta lopulta reitti tulee sielläkin rantaan yhden taloyhtiön vastustuksesta huolimatta. Rantaraitin valmistumisen ja Espoon 550-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetään Rantaraitti-maraton ja kaupungin liikuntatoimi yhdessä Länsiväylä-lehden kanssa pyysi joukon koekaniineja mukaan juoksuprojektiin.

Ensikertalaisia on lisäkseni mukana kansaedustaja-valtuutetut Jukka Mäkelä (kok) ja Sanna Lauslahti (kok). Lisäksi mukana on liuta jo maratonin juosseita: juoksuaktiivi ja idean isä valtuustovierustoverini Kari Uotila (vas), FC Hongan valmentaja Mika Lehkosuo, teknisen toimen johtaja Olavi Louko sekä Länsiväylän urheilutoimittaja ja liikuntatoimen työntekijä. Ja myös näyttelijä Jukka Puotila.

Olin ennen ollut vain sellaisessa kuntotestissä, joka tehdään kuntopyörällä. Nyt juostiin ja Esport Arenalla se tapahtui sisäradalla. Ensin hissutteluvauhtia, sitten vähän kovempaa, sitten reipasta vauhtia ja lopuksi täysillä. Näiden tasojen välillä otettiin sormenpäästä pisara verta ja mitattiin maitohappotaso. Lisäksi seurattiin sykettä ja otettiin aikaa.

Saan lopullisen palautteen lähiaikoina, mutta kuntoluokkani oli 7, eli erinomainen. (Pakko kehua, koska pelkäsin jotain muuta.) Matkaa on silti vielä todella paljon siihen, että jaksaa pinkoa tuntikaupalla ja pysyä vielä elävien kirjoissa. Onneksi on aikaa.

Ja lisäksi olen veuhtonut vuoden alun Fressin jumpissa/spinningissä ja tänään alkavat kauan kaivatut Marco B:n tanssitunnit. Ja olen myös tehnyt hullun lailla käsitöitä. Kohta alkavat kunnallispolitiikan viheliäiset kokoukset verottavat näitä riekkujaisia. Ja myös erinäisiä muita projekteja pitäisi edistää kirjojen parissa. Niistä myöhemmin lisää.

**

Neulatyyny ja toppi ovat Elsan (10v) tekemiä (autoin vähän). Teddykankainen takki on tehty nuorimmalle lapselleni Simolle (5v), mutta noin 3 vuotta liian myöhään... Kankaat olivat leikattuina kaapissa ja olin tyytyväinen, kun sain ne kursittua kasaan. Takki mahtuu ihme kyllä vielä joten kuten päälle ja Simo leikkii se päällä karhua. Työn alla ovat housut, jotka ovat myös lojuneet leikattuina kankaina kaapissani jo kahdeksan vuotta (!!) - saa nähdä millaiset hirvitykset niistä kehkeytyy. Mallia oli pakko vähän restauroida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.