sunnuntaina, joulukuuta 09, 2007

Monsuunisateille loppu


Ulkona vallitsee täysin luonnoton tila. Nämä monsuunisateet saisivat jo vähitellen hellittää. Tai sitten Petteri Punakuono joutuu melomaan.

Pimeässä, märässä ja kurassa ei voi olla muuta kuin puolihorroksessa. Minut herättää ainoastaan tanssitunnit, joille en pääse niin usein kuin haluaisin. Ihanaa oli käydä myös katsomassa Elsan (10 v) tanssikoulun esityksiä.

Mutta ei se mitään, vaikka vetäisikin peittoa korville. Se on silkkaa viisautta. Lue vaikka:

”On hämmästyttävää suorastaan, kuinka harvat ihmiset käsittävät, miten tärkeää on osata loikoa vuoteessaan, siitäkin huolimatta, että tietääkseni yhdeksän kymmenesosaa maailman suurimmista keksinnöistä on tehty silloin, kun tiedemies tai filosofi on maannut peitto korvillaan vuoteessaan kahden ja viiden välillä aamulla.
Toiset ihmiset loikovat vuoteessaan päivällä, toiset yöllä. Loikomisella tarkoitan sekä fyysistä että moraalista loikomista, sillä ne kulkevat käsi kädessä. Minun mielestäni ne, jotka pitävät vuoteessa loikomista yhtenä elämän suurimmista nautinnoista, ovat rehellisiä ihmisiä, kun taas ne, jotka kieltävät sen, ovat fyysisiä ja moraalisia valehtelijoita. Jälkimäiset ovat moraalisaarnaajia, lastentarhan opettajia ja Aisopoksen tarinoiden lukijoita, kun taas ne, jotka häpeämättömästi tunnustavat, kuten minäkin, että ihmisen kalleimpiin taitoihin kuuluu vuoteessa loikomisen taito, ovat rehellisiä ihmisiä, jotka nauttivat sellaisista moraalittomista saduista kuin Liisan seikkailut ihmemaassa.---
Luulisin, että paras mahdollinen asento saadaan, kun ei maata aivan suorana, vaan nojataan pää ja yläruumis pehmeisiin pieluksiin noin 30 asteen kulmassa ja pannaan toinen tai molemmat kädet pään alle. Tässä asennossa voi jokainen runoilija luoda kuolematonta runoutta, jokainen filosofi mullistaa ihmiskunnan ajatukset ja jokainen tiedemies tehdä aikakautensa huomattavimpia keksintöjä.”
Ote Lin Jutangin kirjasta Maallinen onni (vuodelta 1937).


Siis kannattaa ottaa löysin rantein ja heittäytyä vaaka-asentoon. Jos vaikka keksisi jonkun suhteellisuuteorian tapaisen...

**

Kuva DCA-tanssikoulun joulunäytöksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.