tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Kärvistelyä ja odotusta


Tänä jouluna tarkoitus on viettää halpaa tee se itse -joulua. Aika vain tuntuu loppuvan kesken. En pidä kaupoissa ryntäilystä ollenkaan, mutta yleensä päädyn jouluruuhkiin säntäilemään päättömästi ja hätäisesti aivan viime tingassa. Se ei ole mikään nautinto.

Nyt olen suunnitellut omatekoisia lahjoja. Siis suunnitellut. Toteutus on vielä kesken ja joudun tinkimään jaloista päämääristäni aikapulan takia. Kortit sentään sain askarreltua ja lähetettyä ajallaan.

Tänään seikkailin lelukaupoissa lasten lahjalistat käsissä. En löytänyt puoliakaan niistä härveleistä, joita listoille oli leluluetteloista poimittu. Yksi lelu ja yksi kirja per lapsi saavat riittää. Mutta tiedän, että joulun lähestyessä sitä taas sortuu ja Visa vinkuu.

**

Mietin tänään, kuinka pienet asiat saavat hyvälle tuulelle. Tänään se asia oli ihmiset. Ja pimeässä vuodenajassa on oma viehätyksensä, kun pääsee sopivaan hämärään olotilaan. Ja minä olen nyt hämärällä tuulella. Tällä hetkellä myös tulevaisuus tekee oloni uteliaan innostuneeksi varsinkin, kun ei ole hajuakaan siitä, mitä se tuo tullessaan. Luotan, että joku ottaa kopin, kun hyppään.

Jane Austenin Viisasteleva sydän tuli juuri televisiosta ja sen ihanan riutuvan räytyvä tunnekärvistely sopii myös tähän vuoden aikaan. Odotan jo joulupyhiä ja sitä, että saa heittäytyä lukemaan jotain tajuntaa laajentavaa...

**

PS: Mistäköhän voisi tilata sellaisen rastatukkaisen joulupukin, joka heiluu Itäkeskuksen mainoksessa? Reggaepukkipalvelulle olisi kysyntää. Ei tosin lasteni mielestä. He pitävät mainosta lähinnä joulupukki-instituutiota rienaavana.

Tässä Uutispäivä Demarissa julkaistu tuore kolumnini "Kenen joukoissa viihdyt?".

Kuva jälleen sieltä mistä ennenkin, eli juoksureitiltäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.