keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2007

Minne putosin?Uusien sienten esiinmarssi on parhaillaan meneillään. Tämäkin sieni puskee vanhan kävyn kumoon ja punkee esiin vanhojen sammaleiden läpi.

Kuva on mieheni ottama ja kuvaa hyvin SDP:n tilaa (oli hänen näkemyksensä). Ja totta. Toivoisin, että puolueeseemme tulisi uusia ihmisiä ja ideoita. Niitä saisi tunkea esiin kuin sieniä sateella. Sammaleiden, käpyjen ja jäkälien joukkoon mahtuu kyllä vaikka minkälaista tattia ja rouskua. Yksi Leon (7v) kotiin raahaama limanuljaskasieni tosin suli lautasella kasaksi iljettäviä matoja yhdessä päivässä. Ei siis sellaisia.

**

Tänään kotonamme kävi Helsingin Sanomien toimittaja haastattelemassa minua juttusarjaan, jossa kuvataan entisten kansanedustajien kesänviettoa. Juttusarjan nimi on "pudonneen kesä" tai jotain sinnepäin. Miksi meitä viivan alle jääneitä pitää sanoa "pudonneiksi" tai "tippuneiksi"? En minä koe pudonneeni mihinkään. Tai korkeintaan maton reunalta. Viereiselle matolle.

Myönnän, ettei sanalle ole helppoa vastinetta ja onhan eduskunta tärkeä instituutio. Henkilökohtaisella tasolla en sen sijaan koe, että olisin nyt jossain "pohjalla" tai "syrjäytynyt". Oma koulutukseni ja ammattitaustani takaa sen, ettei mistään henkilökohtaisesta romahduksesta voi puhua. Kollektiivisesta kylläkin.

Äänestäjilleni, joita oli noin 3 900, olen kadonnut lainsäätäjän paikalta. Eräänlaista putoamista tai pikemminkin katoamistahan se kieltämättä on. Vaikuttamiseni kuitenkin jatkuu, mutta vain eri foorumeilla ja eri tavoilla. SDP:n valitulos oli kollektiivinen romahdus ja putosimme hallituksesta. Sekin on putoamista korkealta vaikutusvallattomampaan oppositiotilaan.

Putoaminen on välillä kyllä ihan tervehdyttävä olotila. Eihän niitä benji-hyppyjäkään muuten harrastettaisi. Vapaata pudotusta ja kas. Olemassa ollaan. Antaa siis sataa ja sienirihmaston kasvaa.

**

Tämä kuva ja suurin osa muista blogini kuvista: Mikko Mäklin

3 kommenttia:

 1. Paula O5:17 ip.

  Hello!

  Joko ne sienet tulevat!!? Apua, äkkiä metsään - mihin täällä pääkaupunkiseudulla voi mennä? Herkkutattivarastot alkavatkin jo tyhjentyä pakastimesta ja vielä on monta suuta ruokittavaa tagliatelle al funghi porcinilla...
  Mahtavasti sanottu tuo, että tunnet pudonneesi vain maton reunalta seuraavalle matolle. Mullakin on vihdoin sellainen kutina, että nyt se vasta alkaa...Liityin sitten itsekin vihdoin ja viimein SDP:hen, kaikkien kitinöitteni jälkeen. Nyt on sellainen fiilis, että voi vaikuttaa ja muutoksia on tulossa - ehkä kipeitä, mutta ehdottomasti tarpeellisia. Nauti lomasta ja käydään syksyllä sitten taas tappelemahan - hih!

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa SDP:n mielenkiintoiseen sienimetsään! Tällä hetkellä uusia sieniä ei löydy vielä kovin paljon (koskee niin sdp:tä kuin oikeaakin metsää), mutta vähitellen niitä alkaa putkahdella.

  Nuuksio voisi olla hyvä paikka sinten etsintään pääkaupunkiseudulla. Siellä on muutenkin mukava samoilla.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.