lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Naapurin uima-altaassa


Lämmintä. Olimme Helsingin uimastadionilla lasten kanssa. Mikko oli töissä ja muutenkin hän pitää enemmän luonnonrannoista, joten uimastadionilla on tullut käytyä silloin, kun pitää keksiä kesätekemistä lämpimällä ilmalla yksin kolmen lapsen kanssa. Uimastadion on helppo paikka. Vesi ei ole liian kylmää, lapset saavat pulikoida rajatussa paikassa ja minä saan lukea.

Omatunto tosin kolkuttaa aivan hieman. Espoolaiset Helsingin kaupungin palveluita kansoittamassa. Tuntuu väärältä varsinkin, kun emme ole saaneet Espooseen vieläkään kunnon maauimaloita. Leppävaaran uimahallin yhteyteen sellaista on puuhattu niin kauan kuin muistan. Nyt se taitaa olla jo jossain suunnitelmissa.

Tapiolan uimahallilla on sentään yksi pienehkö ulkoallas ja lasten kahluuallas. Ja lisäksi on Serenan vesipuuhamaa, joka on taas oma lukunsa rannekkeineen Pohjois-Espoon matkailuvyöhykkeellä. Äitini taas harrastaa avantouintia läpi talven Oittaalla Suomen Ladun ylläpitämässä ulkoilukeskuksessa. Ja uinti jatkuu tietenkin koko kesän tässä Bodomin murhasta tunnetussa järvessä. Oittaalla on siis myös ihan tavallinen uimaranta, joka sopii myös lapsille.

Espoossa uimahallit ovat pääsääntöisesti kesällä kiinni. Päivystävä uimahalli löytyy kerrallaan aina jostain. Luin jostain, että Tapiolan uimahalli on kiinni, mutta ulkoaltaat ovat käytettävissä. En tiedä miten homma toimii, jos saunat ja pukutilat ovat kiinni. Espoon uimahalleista tietoa tästä.

Espoossa luonnonrantoja kyllä riittää, mutta aina ei huvita uida merivedessä hiekan ja lasinsirujen keskellä. Tai olla yltäpäältä liejussa. Eikä aina edes tarkene. Sitä paitsi meri- tai järvivedessä pulikointi on vähän eri juttu kuin kuntouinti uima-altaassa. Kannattaisi siis panostaa uimahalleihin myös kesällä ja nimenomaan siihen, että ulkoaltaitakin löytyisi Tapiolan lisäksi muualtakin Espoosta. Eikä siitä tule kyllä mitään, että jokainen rakentaa lämmitettävän altaan omalle takapihalleen.

**

Viime vuonna uimastadionilla vastaan tuli Jan Vapaavuori, silloinen Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Hän antoi synninpäästön minun ja lasteni uimareissulle. Espoon pitää kyllä ryhdistäytyä uimahalliolosuhteissaan. Kasvaneen kaupungin kasvanut lapsiuimari-, vesijuoksu, -jumppa ja muu uintijoukko haluaa kuntoilla myös kesällä – omassa kaupungissaan ja kohtuuhintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.