torstaina, kesäkuuta 28, 2007

”Äiti, olet tapetissa!”


Joskus tekee mieli sulautua tapettiin. Harvemmin tulee kuitenkin oltua ihan konkreettisesti tapetissa - ei niin sanotusti ”tapetilla” - vaan tapetissa. Siis oikeassa tapetissa omalla pärställä kuvana mukana. Tapetissa, jolla liisteröidään seiniä.

Lapseni saivat todistaa äidin löytymistä seinäpaperista eilen, kun kävimme koko perheen voimin katsomassa Megafån-nimisen taiteilijaryhmän feministitapettia. Se oli ripustettu Lasipalatsin näyttelytilaan, Pride-festivaalien kansliaan ja sillä oli myös päällytetty yksi pöytä ja kaksi tuolia.

Tapetti julkistettiin Kuvataideakatemian lopputyönäyttelyssä Tennispalatsin museossa kesäkuun alussa ja se tulee olemaan esillä myös Megafånin näyttelyssä Galleri Sinnessä Helsingissä syksyllä.

Feministitapetissa on yhteensä 800 ihmistä, naisia ja miehiä eri puolilta Suomea, jotka haluavat viestittää olevansa feminismin kannalla. Minä menin mukaan keväällä 2006 erään tapahtuman yhteydessä. Tapettia saa ostaa Tennispalatsin museon myymälästä ja se maksaa ei osallistujille 15 euroa. Tapettia myydään ainoastaan niille jotka lupaavat dokumentoida mihin se kiinnitetään.

Megafånin tarkoitus on saada tapetille näkyvyyttä. ”Meitä on jo pyydetty tapetoimaan eri paikkoja, mutta etsimme myös aktiivisesti useampia paikkoja, joihin Feministitapettia toivotaan. Jännittävintä Feministitapetin suhteen on kuitenkin seurata, kuinka projekti jatkaa eloaan muiden ihmisten käsissä. Valmiiksi painettua tapettia lähetetään kaikille valokuvatuille. He päättävät itse minne he haluavat kuusi tapettiarkkiansa kiinnittää. Feministitapetin kiinnittämisessä konkretisoituu tilan haltuunotto feministinä. Kaikki tapettia levittävät myös kuvaavat sen kyseisessä ympäristössä.”

Näitä tapetin kiinnityspaikkoja nähdään sitten syksyisessä Megafånin näyttelyssä.

Missäköhän itse ryhtyisin liisteröintipuuhiin? Jos olisin kansanedustaja, miettisin jotain paikkaa eduskunnassa. Tietääkseni muita kansanedustajia ei ole tapetissa mukana, kun kanssani yhtäaikaa kuvattu Eva Biaudetkin siirtyi muihin tehtäviin. Ehkä joku espoolainen bussipysäkki tai aidanpätkä. Tietenkin luvan kera.

Ja kodin sisustajille tiedoksi. Tapetin kuvat ovat mustavalkoisia valkoisella pohjalla.

**

Kuvassa pala tapettia ja minä mukana kärpäsen kokoisenä länttinä puhekuplani kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.