maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Takkiin tuli

SDP:lle tuli näissä vaaleissa takkiin oikein roimasti ja siinä sivussa myös minulle. Paikkalukumme tippui ja entisellä paikkaluvulla olisin eduskunnassa. Tuloksemme heikkous harmittaa ja mietityttää. Kyseessä olivat todelliset kansanedustajien vaihtoviikot.

Niin kuin markkinoilla, kansa halusi kokeilla jotain uutta ja katsoa, pitävätkö kauniit kääreet ja myyntilupaukset paikkansa.

Huomasin matkan varrella, että ihmiset janoavat elämäänsä pelastajia, messiaita ja enkeleitä. He haluavat uskoa, että yhteiskunnassamme olisi joku ylempi taho, joka voisi taikoa maailman hyväksi. Valitettavasti he joutuvat pettymään. Mitään ylempää tahoa ei ole. Demokratiassa se taho olemme me itse. Se on kammottavan tylsä totuus.

SDP joutuu toden teolla miettimään kannatuspohjaansa ja myös puolueen sisäistä tilaa. Jäsentemme keski-ikä on 60 vuotta. Aktivoimme hyvin eläkeläiset, mutta ikäisteni ja nuorempien laita oli vähän niin ja näin. Mitä me heille tarjosimme? Entä olemmeko ylipäänsä tehneet oikeita asioita? Olimmeko uskottavia viestissämme? Erkki Tuomioja pohtii asiaa omilla nettisivuillaan näin. Mietin itsekin samaan tapaan.


Olen itse aika huojentunut siitä, että kahdeksan vuoden työrupeama eduskunnassa saa jotain muuta jatkoa. Vanha virka minulla on olemassa ja mietin, mitä kaikkea ryhtyisin tekemään. Suunnitelmia riittää myös kirjoittamisen ja jatko-opiskelujen puolella. Mielenkiintoista tekemistä on vaikka kuinka paljon.

Olen pahoillani äänestäjieni puolesta, että äänisaaliini yhdessä puolueen heikentyneen saldon kanssa ei riittänyt valituksi tulemiseen. Kiitos kaikille tuesta!


**


Kuvassa olen lauantaina 17.3. Erkki Tuomiojan kanssa Sellon Suomalaisessa kirjakaupassa. Kiitos kuvan lähettäjälle!

5 kommenttia:

 1. Anonyymi12:50 ip.

  Sääli että purosit. Tsemppiä silti.

  - Uskollinen äänestäjä

  VastaaPoista
 2. Anonyymi5:14 ip.

  Kiitos Susanna hienosta työstäsi ja kahdeksasta vuodesta eduskunnassa. Veit eteenpäin tärkeitä asioita ja puolustit rohkeasti kantojasi.
  Tällä kertaa oikeoistolaiset arvot(tomuudet) jyräsivät - armotonta, mutta näin ihmiset valitsevat maalleen suuntaa.
  Toivottavasti jatkat vielä yhteiskunnallista toimintaa. Maailma on ihmeellinen - ja koskaan ei tiedä, mitä se eteen tuo.
  Samuli

  VastaaPoista
 3. En käsitä, miten lähes 4000 äänellä voi jäädä valitsematta. No, ihmiselle tekee hyvää vaihtaa työpaikkaa tai ainakin työtehtäviä muutaman vuoden välein.

  Takkiin tulee muuten vielä monta kertaa, jos annatte ay-liikkeen terrorisoida kampanjaanne kuten nyt. Ei pitäisi olla SDP.n ongelma, jos nuo viialaiset eivät viitsi tehdä sitä, mistä heille maksetaan.

  VastaaPoista
 4. Mira Tenhunen, Vantaa2:26 ip.

  Äärettömän harmillinen ja surullinenkin vaalitulos sosialidemokraattien kannalta, ja henkilökohtaisesti minua harmittaa, että juuri sinä putosit mäeltä. Äänemme eivät riittäneet...

  Toivon, että pienemmälläkin porukalla puolueemme edustajat kuitenkin jatkavat eduskunnassa oikeiden asioiden puolesta. Sinulle toivotan kaunista kevättä ja intoa muihin haasteisiin! Ja toivottavasti taas jossain törmätään.

  VastaaPoista
 5. Erinomainen kirjoitus. Allekirjoitan täydellisesti. Jos SDP profiloituu eläkeläispuolueena, sen mukainen on myös puolueemme tulevaisuus. Tyhjää äänestäviä ja nukkuvia on aivan, aivan liikaa, eikä muutosta tule ellei SDP ole kiinnostunut panostamaan vakavalla mielellä tulevaisuuteensa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.